יום שני, 21 באוגוסט 2017

מניעת חמצון כולסטרול וטרשת עורקים, תזונה למחלות לב וכלי דם

מניעת חמצון כולסטרול וטרשת עורקים, תזונה למחלות לב וכלי דם, עם דר' קובי עזרא Ph.D אתר: http://diet2all.net







מחלת לב היא הגורם המוביל למוות בישראל ובארצות הברית. כנראה שכבר שמעתם כי יותר מדי שומן רווי יכול להוביל כולסטרול גבוה, בהמשך לתהליכי חמצון יתר ולבסוף מחלת לב. ייתכן ששמעת גם על החשיבות של דיאטה דלת שומן רווי שמקורו העולם החי.



הכולסטרול הוא חומר דמוי שעווה הנוצר באופן טבעי בגוף שלנו. אם יש לך הצטברות של כולסטרול בדם ובעיקר בעורקים, הדבר יכול ליצור חומר הנקרא "רובד" או "פלאק" בין שכבות בדפנות העורק. ההתעצמות מקשה על הלב לשמור על זרימת הדם תקינה ואופטימלית. אם הפלק הנ"ל מתנתק, הדבר יכול להוביל לקרישי דם. שבץ מוחי מתרחש כאשר קריש חוסם את העורקים המוליכים דם למוח. ואם העורק המוביל דם (וחמצן) אל הלב, יכולים לקבל התקף לב.



באופן כללי ישנם שני סוגים של כולסטרול, המכונה לפעמים טוב ורע. ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL) מכונה כולסטרול טוב, וליפופרוטאין בעל צפיפות נמוכה (LDL) נחשבת לכולסטרול רע.



LDL מורכב משומנים וחלבונים ותורם הצטברות רובד על העורקים בעיקר כשהוא מחומצן. הצטברות נוספת זו הופכת את העורקים פחות גמישים ומוביל לטרשת עורקים או התקשות של העורקים.



חמצון הוא תוצאה של תהליכים תקינים המתרחשים בגוף, אך אם גורם מסויים מעורר חמצון עודף של כולסטרול, זה יכול להיות מסוכן !.



המערכת החיסונית עלולה לטעות ו"לחשוב" שהכולסטרול המחומצן הינו פתוגן כמו: לחיידקים. ואז המערכת החיסונית מנסה להילחם בכולסטרול ומקרופגים (תאים לבנים בעלי פעילות של בלענים), שחושבים שמדובר בפתוגן ובולעים את הכולסטרול וכך עשויים לגרום לדלקת בתוך הקיר העורקי. ודבר זה יכול להוביל לטרשת עורקים או מחלת לב.



גורמי סיכון לטרשת עורקים ומחלות לב

ישנן מס' דרכים עיקריות כולסטרול LDL מחומצן מצטבר בדם שלך:



אכילת מזון מטוגן באופן מוגבר, כגון: עוף מטוגן וצ'יפס...

אכילה עודפת של חומצות שומן רב בלתי רוויות, הנמצאות בשמנים צמחיים.

עישון סיגריות וזיהום אויר.

שמנים מוקשה חלקית, או שומנים טרנס, הם חלק שומנים לא בריאים. שמנים צמחיים, המכילים שומנים טרנס, יש עוד מולקולת מימן נוסף במהלך הייצור.



מזונות מעובדים הם גם מקורות של כולסטרול חמצון. אלו כוללים:



מרגרינה,

אוכל מהיר,

אוכל מטוגן,

מוצרי מאפה מסחריים.



כל אלה ועוד הם מזונות העשויים לגרום לתגובה דלקתית בגוף. דלקת זו נגרמת ע"י פגיעה בקרום התא וחמצן LDL חלקיקי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה