יום שני, 2 במרץ 2020

שוקולד מדע ובריאות - קובי עזרא

שוקולד, "אוכל האלים": היסטוריה, מדע ובריאות האדם.
השוקולד ידוע היטב בטעמו המשובח, וההיסטוריה שלו החלה עוד בימי קדם, כאשר בני המאיה חשבה שהשוקולד (משקה קקאו שהוכן עם מים חמים) כ"אוכל האלים".

המזון מייצר סוגים רבים של שוקולד: בשנים האחרונות שוקולד מריר, בפרט, זכה לפופולריות רבה.
ההתעניינות בשוקולד גדלה, כתוצאה מהשפעותיו הפיזיולוגיות והפוטנציאליות הבריאותיות, כגון: ויסות לחץ הדם, רמות האינסולין, תפקודי כלי הדם, תהליכי חמצון, השפעות פרביוטיות, הומאוסטזיס גלוקוז ומטבוליזם של שומנים.

עם זאת, יש צורך במחקרים אפידמיולוגיים נוספים כדי לאשר תוצאות זמינות ולהעריך השפעות אפשריות אחרות הקשורות בצריכת קקאו ושוקולד, כדי לאמת בבני אדם את ההשפעות שעד כה הוכיחו רק במבחנה, ולהציע כיצד לצרוך בצורה הטובה ביותר (מבחינת המינון , מצב וזמן) שוקולד בתזונה היומית.

Int J Environ Res Public Health. 2019 Dec 6;16(24). pii: E4960. doi: 10.3390/ijerph16244960.

אין תגובות:

פרסום תגובה