יום שלישי, 16 ביוני 2020

בטא גלוקן בשיבולת שועל לחץ דם גבוה, לחץ חמצוני בלחץ דם גבוה

השפעת צריכת מזון המכיל בטא גלוקן משיבולת שועל על לחץ דם גבוה, המטבוליזם של הפחמימות וסמנים ביולוגיים של לחץ חמצוני בקרב גברים ונשים עם לחץ דם גבוה.



כדי להעריך את ההשפעות של צריכת מזונות המכילים בטא-גלוקן  משיבולת שועל על לחץ הדם גבוה, הומאוסטזיס של הפחמימות וסמנים ביולוגיים של לחץ חמצוני.

ניסוי קליני אקראי, כפול סמיות ומבוקר.

97 גברים ונשים עם לחץ דם סיסטולי במנוחה 130-179 מ"מ הס"ג ו / או לחץ דם דיאסטולי 85-109 מ"מ הס"ג הוקצו באופן אקראי לצרוך מזון המכיל בטא גלוקן משיבולת שועל למשך 12 שבועות. 

לחץ דם במנוחה, ערכי אינסולין וגלוקוז לפני ארוחות ארוחת הבוקר הרגילות ואחריה, ונמדדו ארבעה סמנים ביולוגיים של לחץ חמצוני לפני ותום תקופת הטיפול.

תוצאות: השינויים מתחילת הדרך לשבוע 12 באינסולין שיא ממוצע ובאזור המצטבר תחת עקומת האינסולין היו שונים באופן משמעותי בין הקבוצות (P = 0.037 ו- 0.034, בהתאמה), כאשר קבוצת בטא-גלוקן הראתה ירידות וקבוצת הביקורת נותרה ללא שינוי. 

תגובות בלחץ הדם לא היו שונות באופן מובהק בין הקבוצות בסך הכל. 

עם זאת, בקרב נבדקים עם מדד מסת גוף מעל החציון (31.5 ק"ג / מ '(2)), לחץ סיסטולי (8.3 מ"מ כספית, P = 0.008) וגם דיאסטולי (3.9 מ"מ הק"ג, P = 0.018) ירדו בקבוצת הבטא גלוקן בהשוואה לקבוצת הבקרות. 

בין הטיפולים לא נצפו הבדלים משמעותיים בסמנים ביולוגיים של לחץ חמצוני.

מסקנות: תוצאות הניסוי הנוכחי מצביעות על השפעות מועילות של מזונות המכילים בטא-גלוקן משיבולת שועל על חילוף החומרים בפחמימות ועל לחץ דם בקרב סובלים מהשמנת יתר.

מקור: Eur J Clin Nutr . 2007 Jun;61(6):786-95.

אין תגובות:

פרסום תגובה