יום שלישי, 21 ביוני 2016

התזונה ללב וטרשת עורקים

התזונה לבריאות הלב ולמניעת טרשת עורקים.
חומרים נוגדי חמצון או האנטיאוקסידנטים, כמו ויטמינים c ואחרים, במיוחד אנטיאוקסידנטים המצויים בפירות וירקות ונקראים פלבנואידים.

אחד המקורות החשובים לפלבנואידים הוא קליפת הענבים, שמהם מכינים את היין האדום (ביין לבן מוציאים את קליפת הענבים בזמן ההכנה ולכן יש בו פחות פלבנואידים). בעבר ניסו לקשור את המנהג הצרפתי של שתיית יין אדום בכל ארוחה, עם השכיחות הנמוכה יחסית של מחלות לב בצרפת, למרות אכילה מרובה של שומנים רוויים. כיום קיימים מחקרים שמראים ששתיית יין אדום העשיר בפלבנואידים יכולה לסייע לעיכוב התפתחות המחלה הטרשתית בעורקים.



אלה הם חומרים הנפוצים מאד בצמחים ומצויים בכל חלקי הצמח, כולל בשורש, בפירות, באבקת הפרחים ועוד. חלקם מופיעים כפיגמנטים ותורמים למגוון הצבעים בטבע (צהוב, אדום) וחלקם חסרי צבע. הסתבר שלפלבנואידים יש פעילות נוגדת חימצון ldl ושתזונה עשירה בפלבנואידים נמצאת בהתאמה הפוכה לתמותה ותחלואה ממחלות לב - לרבות טרשת עורקים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה