השפעות שוקולד מריר ושקדים על גורמי סיכון לב וכלי דם (קרדיווסקולריים) בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל ושמנת יתר: ניסוי אקראי מבוקר בהאכלה.
לצריכת שקדים ו/או שוקולד מריר וקקאו השפעות חיוביות על סמנים של מחלות לב כליליות, עם זאת, ההשפעות המשולבות לא הוערכו במחקר הזנה מבוקר היטב.
מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעות האינדיבידואליות והמשולבות של צריכת שוקולד מריר וקקאו ושקדים על סמנים של סיכון למחלות לב כליליות.
ניסוי אקראי מבוקר, ארבע-תקופות, של מעבר האכלה, נערך בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל ושמנים בני 30 עד 70.
48 משתתפים חולקו באקראי ו- 31 משתתפים השלימו את המחקר כולו.
אורך כל תקופת דיאטה ארבעה שבועות, ואחריה הפסקה של שבועיים.
המשתתפים צרכו כל אחת מארבע דיאטות איזוקלוריות, לשמירה על משקל:
(1) ללא מזון לטיפול (תזונה אמריקאית ממוצעת),
(2) 42.5 גרם שקדים ליום (דיאטת שקדים),
(3) 18 גרם ליום של אבקת קקאו ו- 43 גרם ליום של שוקולד מריר (דיאטת שוקולד), או
(4) כל 3 המזונות (דיאטת שוקולד + דיאטת שקדים).
בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת, הטוטל כולסטרול, כולסטרול ליפופרוטאין שאינו בצפיפות גבוהה וכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה לאחר הדיאטת שקדים היו נמוכים ב- 4%, 5% ו- 7%, בהתאמה (P <0.05).
בדיאטת שוקולד + דיאטת שקדים הפחית את אפוליפופרוטאין B בכ- 5% בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת.
עבור תת-סוג ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה, בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת, הדיאטת שקדים הראתה ירידה גדולה יותר בחלקיקי ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (-5.7 ± 2.3 לעומת -0.3 ± 2.3 מ"ג / ד"ל; P = 0.04), ואילו הדיאטת שוקולד בדיאטת שקדים הייתה ירידה גדולה יותר בחלקיקים קטנים וצפופים של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (-12.0 ± 2.8 לעומת -5.3 ± 2.8 mg / dL; P = 0.04).
לא היו הבדלים מובהקים בין דיאטות למדידות לבריאות כלי הדם ולחץ חמצוני.
המסקנות:
התוצאות המדגימו שצריכת שקדים בלבד או בשילוב שוקולד מריר בתנאי האכלה מבוקרת משפרת את פרופילי השומנים. שילוב שקדים, שוקולד מריר וקקאו בתזונה אמריקאית טיפוסית מבלי לחרוג מצרכי האנרגיה עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב כליליות.
J Am Heart Assoc. 2017 Nov 29;6(12). pii: e005162. doi: 10.1161/JAHA.116.005162.
לצריכת שקדים ו/או שוקולד מריר וקקאו השפעות חיוביות על סמנים של מחלות לב כליליות, עם זאת, ההשפעות המשולבות לא הוערכו במחקר הזנה מבוקר היטב.
מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעות האינדיבידואליות והמשולבות של צריכת שוקולד מריר וקקאו ושקדים על סמנים של סיכון למחלות לב כליליות.
ניסוי אקראי מבוקר, ארבע-תקופות, של מעבר האכלה, נערך בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל ושמנים בני 30 עד 70.
48 משתתפים חולקו באקראי ו- 31 משתתפים השלימו את המחקר כולו.
אורך כל תקופת דיאטה ארבעה שבועות, ואחריה הפסקה של שבועיים.
המשתתפים צרכו כל אחת מארבע דיאטות איזוקלוריות, לשמירה על משקל:
(1) ללא מזון לטיפול (תזונה אמריקאית ממוצעת),
(2) 42.5 גרם שקדים ליום (דיאטת שקדים),
(3) 18 גרם ליום של אבקת קקאו ו- 43 גרם ליום של שוקולד מריר (דיאטת שוקולד), או
(4) כל 3 המזונות (דיאטת שוקולד + דיאטת שקדים).
בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת, הטוטל כולסטרול, כולסטרול ליפופרוטאין שאינו בצפיפות גבוהה וכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה לאחר הדיאטת שקדים היו נמוכים ב- 4%, 5% ו- 7%, בהתאמה (P <0.05).
בדיאטת שוקולד + דיאטת שקדים הפחית את אפוליפופרוטאין B בכ- 5% בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת.
עבור תת-סוג ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה, בהשוואה לתזונה האמריקאית הממוצעת, הדיאטת שקדים הראתה ירידה גדולה יותר בחלקיקי ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (-5.7 ± 2.3 לעומת -0.3 ± 2.3 מ"ג / ד"ל; P = 0.04), ואילו הדיאטת שוקולד בדיאטת שקדים הייתה ירידה גדולה יותר בחלקיקים קטנים וצפופים של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (-12.0 ± 2.8 לעומת -5.3 ± 2.8 mg / dL; P = 0.04).
לא היו הבדלים מובהקים בין דיאטות למדידות לבריאות כלי הדם ולחץ חמצוני.
המסקנות:
התוצאות המדגימו שצריכת שקדים בלבד או בשילוב שוקולד מריר בתנאי האכלה מבוקרת משפרת את פרופילי השומנים. שילוב שקדים, שוקולד מריר וקקאו בתזונה אמריקאית טיפוסית מבלי לחרוג מצרכי האנרגיה עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב כליליות.
J Am Heart Assoc. 2017 Nov 29;6(12). pii: e005162. doi: 10.1161/JAHA.116.005162.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה