שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית היום אספר לכם על הקקאו והשפעתו על פרופיל השומנים בדם ונגזר מכך על הנטייה לעלייה לחלות במחלות לב וכלי דם. אז האם צריכת קקאו עשויה לשפר את רמות השומנים הדם?
מחלות לב וכלי דם (Cardiovascular disease או בקיצור: CVD) ממשיכות להיות הגורם העיקרי למוות ברחבי העולם, כאשר דיסליפידמיה (רמות שומנים גבוהים בדם) היא יעד עיקרי ידוע וגורם סיכון.
מחקרים תצפיתיים רבים מצאו כי הסיכון למחלות לב וכלי דם ולתמותה קשור באופן הפוך לרמות בסרום של HDL-כולסטרול עם ובלי מחלות לב וכלי דם.
מחקרים אפידמיולוגיים מצביעים על כך שצריכה קבועה של מוצרים המכילים קקאו עשויה להעניק הגנה על מערכת הלב וכלי הדם, ולהפחית את הסיכון למחלות לב כליליות (Coronary heart disease או בקיצור: CHD).
אז להלן מחקר שמטרתו הייתה להעריך את ההשפעות של צריכת קקאו כרונית על פרופיל השומנים בדם, חלקיקי ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה המחומצן (oxidized-LDL) וריכוזי ויטמינים נוגדי חמצון בפלזמה בחולים המצויים בסיכון גבוה.
היו 42 מתנדבים בסיכון גבוה (19 גברים ו-23 נשים, בגיל ממוצע 69.7 ± 11.5 שנים) נכללו בניסוי אקראי, האכלה מוצלבת.
כולם קיבלו 40 גרם אבקת קקאו עם 500 מ"ל חלב ליום (C + M) או רק 500 מ"ל ליום חלב דל שומן (M) למשך 4 שבועות בסדר אקראי.
לפני כל תקופת התערבות ואחריה נמדדו ריכוזי ויטמין נוגדי חמצון בפלזמה, LDL מחומצן (oxLDL), וכן מטבוליטים פוליפנולים של קקאו בשתן שמקורם בשלב II ובמטבוליזם מיקרוביאלי.
בהשוואה ל- M, התערבות C + M מגדילה את ה- HDLc [2.67 מ"ג / ד"ל (רווחי סמך 95%, CI, 0.58-4.73; P = 0.008)] ומורידה את רמות ה- oxLDL [-12.3 U / L (CI, -19.3 ל -5.2 ; P = 0.001)].
לא נצפו שינויים בין קבוצות התערבות בוויטמינים B1, B6, B12, C ו- E, או בריכוזי חומצה פולית.
בנוסף, הנבדקים שהראו תוספות גבוהות יותר במטבוליטים של פוליפנולים שבקקאו המופרש בשתן, הראו עלייה משמעותית ב- HDL-כולסטרול וירידות משמעותיות ברמות oxLDL (P <0.05; כולם).
בנוסף, הקשר שנצפה בין הפרשה בשתן של מטבוליטים פוליפנולים המצויים בקקאו לבין רמות HDLc בפלזמה ורמות oxLDL מצביע על פעילות מועילה של הפוליפנולים שבקקאו בחילוף החומרים של השומנים בדם.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S093947531100038X
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה